Frisco en Twister zijn 2 miniatuurpaardjes die worden ingezet als knuffeltherapiepaardjes (www.siann.be). Dit werk vraagt veel rust en geduld van hen.

Horse Agility is voor hen een leuke hobby waarbij ze hun energie kwijt kunnen en het prikkelt hen om te leren. Tegelijkertijd wordt er verder gebouwd aan vertrouwen en lichaamstaal en je bent lekker samen met je paardjes bezig 🙂

De voorbije maanden heb ik meerdere keren Horse Agility les genomen bij Saskia en dit is me steeds weer reuze meegevallen! Saskia staat open voor ieder paardenras en bekijkt elk paard individueel. Mijn 2 minipaardjes zijn nog heel jong (3 jaar) en ook daar wordt goed rekening mee gehouden.

Bij het opbouwen van het parcours krijgen de paardjes de kans om zelf op ontdekking te gaan. Zo wordt er gekeken voor welk obstakel de paardjes interesse tonen en welke flinke indruk op hen maken. Bij aanvang van de les worden geoefende zaken overlopen en van daaruit werken we verder. De paardjes worden gemotiveerd door hen eerst gekende zaken te laten doen en daarvoor te belonen. Met dat opgebouwde zelfvertrouwen zijn de paarden dan klaar om nieuwe stappen te zetten.

Positiviteit staat steeds voorop in de les! Saskia is enthousiast over elke stam in de goede richting, zowel bij paardje als baasje. Er wordt goed gekeken naar het leertempo van beiden. De paarden worden nooit overvraagd en toch zit er genoeg uitdaging in elke les.

Saskia is heel duidelijk in haar aanwijzingen en geeft mij genoeg ruimte om zelf dingen uit te zoeken of te ondervinden. Er is ruimte voor het stellen van vragen en overleg. De lessen gaan in dialoog, niet enkel in monoloog. Ik sluit de les iedere keer af met een goed gevoel, ik heb iedere keer zaken bijgeleerd en kijk telkens uit naar de volgende les!

Anneke Hollanders

Siann VZW

Enthusiastic Horse Gymnastics

 

TwisterIMG_4742